Table des matières

Zebrix CMS Snelle Gebruikershandleiding

1. Inloggen op zebrix

1.1 Voorwaarden

1.1.1 Webbrowser

zebrix is toegankelijk vanaf elke computer (PC/MAC) met internetverbinding. De enige officieel ondersteunde browser is Google Chrome, om deze reden raden wij u aan deze te gebruiken. (u kunt het downloaden door op deze link te klikken). U kunt een andere browser gebruiken, maar we kunnen niet garanderen dat zebrix goed werkt met deze browser.

1.1.2 Resolutie

Voor een optimale gebruikerservaring raden wij aan om te werken op een computer met een beeldschermresolutie van 1920×1080. De cms zebrix werkt echter zeer correct uit een resolutie van 1368×768. Onder deze resolutie is het gebruik minder comfortabel of zelfs gedegradeerd.

Minimaal vereist 1368×768
Aanbevolen 1920×1080

1.1.3 Adres

U heeft toegang tot zebrix op een van de volgende URL's (afhankelijk van uw locatie):

U wordt gevraagd:

Als u deze informatie bent vergeten, neem dan contact op met uw zebrix reseller of de officiële zebrix support (support@zebrix.net)

2. Presentatie van de interface

2.0.1 De interface

Legendeaanvullende informatie
1LoontypeknoppenDe beschikbare loontypes kunnen afwijken van dit voorbeeld
2UitlogboekknopOm uit te loggen van zebrix
3Titelbalk
4Overdrachtsindicatoren
5Naam van de aangesloten gebruiker
6FilterbalkU kunt schermen, media, pagina's, pagina's, afspeellijsten filteren op basis van tags
7Hoofdgebied

2.0.2 Overdrachtsindicatoren

Het oranje pictogram geeft aan wanneer een of meer schermen media downloaden, dit gebeurt meestal wanneer een scherm start, wanneer u er net inhoud aan hebt toegewezen, of wanneer een schema begint. Wanneer u op dit pictogram klikt, ziet u het aantal schermen dat wordt overgedragen, een extra klik geeft u de mogelijkheid om de lijst van schermen in overdracht weer te geven.

Het groene pictogram geeft aan wanneer u media uploadt naar het zebrix-platform. Als u op het icoontje klikt, ziet u de voortgang van de overdracht.

2.0.3 De filterbalk

Met het filterkussen kunt u schermen, media, pagina's, pagina's, pagina's, afspeellijsten filteren op basis van de tags die aan deze elementen zijn gekoppeld. Raadpleeg het hoofdstuk “tags” in deze handleiding voor meer informatie over hoe tags werken.

3. Dashboardkop

3.1 Rol

In het dashboardgedeelte ziet u in één oogopslag de status van uw netwerk van schermen. U vindt er het totale aantal schermen en een grafiek die u het aantal schermen toont die uitzenden, standby of losgekoppeld van de zebrix-server. Een samenvatting van het aantal pagina's en het aantal planningsdoelen is ook zichtbaar.

3.1.1 de grafiek

De dashboardgrafiek geeft u de status van uw displaynetwerk.

In het groen verschijnen de aangesloten schermen die inhoud afspelen (aan). Aangesloten schermen die geen beelden weergeven verschijnen in geel. Beeldschermen die geen inhoud uitzenden, zijn door een gebruiker vrijwillig uitgeschakeld via de zebrix-interface, of ze hebben geen planning (of vallen buiten de geplande planningstijd, bijvoorbeeld: nacht). (raadpleeg de rubriek schermen voor meer informatie).

In rood: de schermen die niet bereikbaar zijn met zebrix. Het is onmogelijk om te weten of deze schermen op dit moment wel of niet uitzenden. Niet toegankelijke schermen kunnen om verschillende redenen worden bereikt:

4. Schermsectie

4.1 Rol

De sectie “schermen” geeft een overzicht van de schermen in uw digital signage netwerk. Voor elk scherm in de lijst vindt u de naam en de status ervan (wordt het uitgezonden, bij stilstand, vrijwillig op stand-by gezet of losgekoppeld (d.w.z.: off/off grid). U kunt de tags op dit scherm bekijken, toevoegen of verwijderen. De kolom “Inhoud” informeert u ook over de inhoud die op het scherm wordt afgespeeld.

4.2 "Inhoud kiezen" en "Planning gebruiken" knoppen

De knop Kies inhoud: hiermee kunt u de inhoud (afbeelding, video, pagina, afspeellijst) selecteren die u op de geselecteerde schermen wilt weergeven. De geselecteerde inhoud wordt dan onmiddellijk op de schermen weergegeven, aan het einde van de noodzakelijke overdrachtstijd van de gewenste beeld- of videobestanden. Met deze manier van werken respecteren ze geen enkel schema, ze zullen de gekozen inhoud zonder beperking uitzenden. Deze knoppen kunnen in tekstvorm zijn of als icoontje (afhankelijk van de resolutie van uw scherm:

weergegeven in tekstmodus als uw resolutie dit toelaat
weergegeven als een pictogram als uw resolutie beperkt is

De knop Gebruik planning : vraagt de geselecteerde schermen om te werken op basis van de planning. Als er geen planning is gepland voor een display, blijft het uit. Het volgende pictogram verschijnt in de kolom “acties”. Als u op dit pictogram klikt, worden de huidige schema's voor het geklikte scherm weergegeven.

4.3 Maak een screenshot op afstand

Als de zebrix-versie op het scherm dit toelaat, kunt u een screenshot op afstand maken met behulp van de screenshotknop. Het kan enkele seconden duren voordat de schermafbeelding verschijnt vanwege de benodigde overdrachtstijd tussen het scherm en uw computer.

4.4 Gereedschap Hardware

Met behulp van de knop “Hardware Tool” kunt u een venster openen waarmee u dit kunt doen:

5. Media-afdeling

1 Rol

5.1 Rol

De “media” sectie is uw bibliotheek van afbeeldingen, video's en flash bestanden. U kunt uw media weergeven, toevoegen, verwijderen, bekijken en taggen.

1.1 Ondersteunde media

5.1.1 Ondersteunde media

afbeeldingen :

Maximale resolutie voor Samsung SSSP-displays: 1920×1080 of 1080×1920

Video's :

Video's die naar zebrix worden gestuurd, worden automatisch omgezet in een videoformaat dat optimaal is voor zebrix. Hierdoor ondersteunt zebrix meer dan 200 verschillende videoformaten/codecs. Hier is een niet-uitputtende lijst van de meest populaire formaten:

Flash :

1.2 Hoe voeg ik mediabestanden toe?

5.1.2 Hoe voeg ik mediabestanden toe?

De eenvoudigste manier om media toe te voegen is om te slepen en neerzetten vanuit uw bestandsbrowser, desktop of vinder (Mac) naar de media sectie van de zebrix interface.

fr_medias_browsebutton.jpg

U kunt ook de “Upload media” knop gebruiken om door uw bestandssysteem te bladeren en de media te selecteren die u naar de zebrix bibliotheek wilt sturen.

en_medias_uploading.jpg

Wanneer uw media in overdracht is, verandert de overdrachtsindicator aan de rechterkant (groen) van kleur en specificeert het aantal media dat nog moet worden overgedragen. Door op deze wolk te klikken wordt de lijst met mediabestanden weergegeven: in transfer of voltooid. De overgedragen media verschijnen automatisch in de lijst.

6. Sectiepagina's

6.1 Rol

In het paginagedeelte kunt u pagina's weergeven, bekijken, bekijken, aanmaken, taggen, dupliceren en verwijderen.

6.2 De pagina-editor

Met de zebrix pagina editor kunt u de pagina's maken die op uw schermen worden weergegeven. Deze pagina's kunnen beperkt blijven tot het weergeven van een volledig scherm (beeld / video) of meer geavanceerd zijn.

U kunt bijvoorbeeld meerdere zones op dezelfde pagina plaatsen, die elk een of meer media van een bepaald type kunnen bevatten: teksten, afbeeldingen, video's, enz. Deze gebieden kunnen vrij op de pagina worden gepositioneerd, ze kunnen elkaar zelfs overlappen.

6.2.1 Een nieuwe pagina maken

Met de knop [ + ] kunt u een nieuwe pagina maken

Om een nieuwe lege pagina aan te maken, klikt u op de eerste knop. U kunt beginnen met een paginasjabloon met de tweede knop. (Een sjabloon is een voorgeformatteerde pagina met een aantal gebieden en inhoud)

Geef uw pagina een naam.

De pagina-editor wordt geopend. Aan de linkerkant, een voorproefje van uw pagina. Rechts de paginaeigenschappen en de eigenschappen van de zone.

Met de knop Een zone toevoegen kunt u een nieuwe zone aan uw pagina toevoegen.

Met de eigenschappenvelden kunt u de nieuwe zone instellen en de inhoud ervan definiëren.

Een gebied kan verschillende soorten media bevatten.

standaardoppervlakRolVerenigbaarheid
TekstBedoeld om één of meer teksten te bevatten (met overgangen tussen teksten)
BeeldBedoeld om één of meer beelden te bevatten (met overgangen tussen beelden)
HDMIVoor het weergeven van het HDMI-signaal in een (Pip)gebied alleen op SAMSUNG SSSP displays
RSSEen RSS-feed met een opgegeven adres weergeven
WebHet weergeven van een websiteDe geïntegreerde website moet compatibel zijn
YoutubeHiermee kunt u een video- of youtube-afspeellijst weergevenUtitsluitend op de NUC-box wees voorzichtig met bandbreedtegebruik…
FlashHiermee kunt u ALLEEN een SWF-bestand weergevenUtitsluitend op de NUC-box
Datum & tijdHiermee kunt u de datum en/of tijd weergeven
IPTVHiermee kunt u een RTP, HLS of HTTP stream alleenUtitsluitendop SAMSUNG SSSP displays ontvangen.

Een gebied kan vrij verplaatst en verkleind worden

6.2.2 Een nieuw paginasjabloon maken

Met een paginasjabloon kunt u een pagina definiëren die als basis kan dienen voor het maken van een nieuwe pagina. Om een sjabloon te maken, moet eerst de pagina naar wens worden opgemaakt (plaatsing van zones, enz.), dan is het noodzakelijk om het vakje “Opslaan als sjabloon” aan te vinken en een beschrijving te geven die vervolgens nuttig is voor de gebruiker die een nieuwe pagina wil maken van een sjabloon.

7. "Afspeellijsten" sectie

7.1 Rol

Met de sectie “playlist” kunt u afspeellijsten weergeven, bekijken, bekijken, aanmaken, bewerken, taggen en verwijderen. Een afspeellijst is een reeks van meerdere pagina's, elk met een bepaalde duur.

7.2 Een nieuwe afspeellijst maken

1Het mediatype selecteren (afbeeldingen, video's of pagina's)
2Lijst met afbeeldingen/video's/pagina's die aan de afspeellijst kunnen worden toegevoegd
3Het toevoegen van een foto/video/pagina aan uw afspeellijst gebeurt met behulp van een “drag and drop” methode
4Dit gebied vertegenwoordigt uw afspeellijst
5Met deze optie kunt u instellen hoe lang dit item op het scherm wordt weergegeven wanneer de afspeellijst wordt afgespeeld.
6Met deze parameter kunt u het geldigheidsbereik van een medium definiëren (bijvoorbeeld in het geval van een tijdelijke promotie)
7Met de zwevende pagina optie kunt u een pagina definiëren (met een transparante achtergrond) die op de voorgrond wordt weergegeven tijdens het afspelen van uw afspeellijst.
8Hiermee kunt u uw afspeellijst opslaan

8. "Tags" sectie

8.1 Rol

Het begrip “tags” is erg belangrijk bij zebrix, het is belangrijk om te begrijpen waarvoor ze worden gebruikt om te profiteren van de meest geavanceerde kenmerken van het systeem.

Tags kunnen worden gedefinieerd als criteria, kwalificaties, eigenschappen of labels die u zult associëren met schermen, gebruikers, media, pagina's, afspeellijsten en planningsdoelen.

8.2 Enkele voorbeelden hiervan zijn...

Bijvoorbeeld, hier is wat de tags je toelaten om dit te doen:

8.3 Definitie van tag families

Een familie van tags en een lijst van tags met betrekking tot hetzelfde thema. U kunt bijvoorbeeld een familie van “Stores” tags definiëren die een lijst van al uw winkels zullen bevatten, een andere familie genaamd “Locaties” die de verschillende mogelijke locaties van uw schermen binnen uw winkels (winkelingang, kassa, afdeling, voorraad, kantoor, etc.). Uw klantenaccount bevat standaard een tag-familie met de naam “Group” die u naar wens kunt hernoemen. U kunt ook gratis extra tag-families aanvragen bij zebrix support (support@zebrix.net). zebrix staat tot 7 tag-families toe.

8.4 Tag creatie

Het toevoegen van nieuwe tags gebeurt via de tagsectie in het daarvoor bestemde tekstveld.

8.5 Het aanbrengen van een tag op een object (media, pagina, afspeellijst, etc.)

Een tag kan worden gekoppeld aan een object (scherm, gebruiker, media, pagina's, etc.) door eenvoudigweg op de tag-kolom te klikken en de eerste letters van de tag te typen die u op het object wilt aanbrengen. Er zal een uitklaplijst worden voorgesteld.

8.6 Enkele universele regels over tags

9. "Planning" Sectie

9.1 Rol

In het gedeelte “planning” kunt u planningsdoelen beheren, doelen waarop u de planning van de content delivery planning kunt toepassen.

9.2 Wat is een planningsdoel?

Voordat u kunt plannen, moet u een planningsdoel vaststellen. Een planningsdoel is een groep schermen (die tussen 0 schermen en alle schermen in uw netwerk kan omvatten). Als een doelwit eenmaal is vastgesteld, blijft het in zebrix en kan het op elk moment worden gebruikt om een uitzending te plannen.

9.3 Creëren van een nieuw planningsdoel

Bij het maken van een nieuw doelwit biedt zebrix u drie mogelijkheden:

Opgemerkt moet worden dat conflicten mogelijk zijn. Inderdaad, een scherm kan gemakkelijk worden gevonden binnen de omtrek van meerdere doelen tegelijk. Met behulp van een prioriteitsbeheersysteem kunt u bepalen welk doelwit op dit scherm de boventoon voert. Zie de rest van deze handleiding om te begrijpen hoe prioriteiten worden gesteld in geval van conflicten.

9.4 Een planning maken

Na het maken van het doelwit geeft zebrix de kalender voor dit doelwit weer. Door op de kalender te klikken opent zich een venster om een schema toe te voegen.

Het evenement is toegevoegd. U kunt er zoveel maken als u wilt. Naast de planning worden de schermen automatisch uitgeschakeld. Aan het begin van elke planningsronde staan ze aan.

9.5 Vraag de schermen om de schema's te respecteren

Om ervoor te zorgen dat uw schermen rekening houden met de gecreëerde schema's, is het noodzakelijk om hen te vragen er rekening mee te houden. Om dit te doen, moet u naar de rubriek “schermen” gaan, de schermen selecteren en op de knop “Planning gebruiken” klikken.

Als een doel eenmaal voor de eerste keer is gedefinieerd, is het niet langer nodig om het te creëren. Het staat vermeld in de rubriek “Planning”. Andere schema's kunnen dan worden toegevoegd/gewijzigd/verwijderd op dit doelwit met behulp van de bewerkingsknop in de kolom “acties”.

9.6 Hoe worden de prioriteiten tussen de doelstellingen vastgesteld?

De regel is als volgt: Hoe specifieker de doelstelling, hoe hoger de prioriteit.

Dit gezegd zijnde, hoe geeft u prioriteit aan twee selectiedoelen?

De basisregel is altijd hetzelfde: hoe specifieker het doelwit, hoe hoger de prioriteit. In de praktijk verhoogt het selecteren van meerdere tags uit dezelfde familie het aantal schermen in de selectie. Aan de andere kant beperkt het selecteren van meerdere tags uit verschillende families de selectie. Wanneer twee doelen dezelfde gewichten hebben, is het niet mogelijk om op het conflict te anticiperen. Dit heeft echter te maken met een mogelijk slechte organisatie/distributie van schermrollen. Om dit conflict te beheersen, is het daarom aan te bevelen om een extra selectiecriterium vast te stellen dat aan een van de doelstellingen wordt toegevoegd, zodat deze kunnen worden gescheiden.

9.6.1 Enkele voorbeelden ter illustratie van de prioriteiten

voorbeeld 1

Context: Het scherm “Mijn bedrijf 06” is getagd

Doelstelling 1
Doelstelling 2
Doelstelling 3

Het scherm is een van de drie doelen. Maar doelwit 2 wint omdat het op schermniveau wordt gedaan. Planning op één scherm heeft altijd voorrang op alle andere schermen.

voorbeeld 2

Context: Het scherm “Mijn bedrijf 06” is getagd

Doelstelling 1
Doelstelling 2

Target 2 wint omdat het wordt gedaan op het niveau van een selectie die het scherm omvat. Het selectiedoel heeft voorrang op het “ALLE” doel.

voorbeeld 3

Context: Het scherm “Mijn bedrijf 06” is getagd

Doelstelling 1
Doelstelling 2

Het scherm is een van de twee selecties. Target 1 wint omdat het wordt uitgevoerd op het niveau van een restrictievere selectie dan target 2 (dit betreft een groter aantal schermen, omdat het bedoeld is voor schermen met het label “Vitrine” in aanvulling op die met het label “Caisse”, twee tags van dezelfde familie).

voorbeeld 4

Context: Het scherm “Mijn bedrijf 06” is getagd

Doelstelling 1
Doelstelling 2

Er is geen conflict in deze situatie. Dit is doel 1 is de enige overweging, omdat het scherm niet getagd wordt als “Bezoekerscommunicatie” en dus niet onder de tweede selectie valt. Ter herinnering: doelwit 2 is bedoeld voor schermen die gelijktijdig met “Vitrine” en “Communicatievisiteurs” worden getagd (omdat ze uit verschillende families komen). Schermen met alleen “Vitrine” of alleen “Communicatievisiteurs” komen niet in de omtrek van dit doelwit terecht.

voorbeeld 5

Context: Het scherm “Mijn bedrijf 06” is getagd

Doelstelling 1
Doelstelling 2

Het scherm voert de omtrek van beide doelen in, maar doel 2 prevaleert omdat het specifieker (restrictiever) is dan doel 1. Doel 1 omvat immers alle schermen met de tag “Vitrine” en alle schermen met de tag “Caisse”, terwijl doel 2 alle schermen met de tag “Vitrine” en “Communication visiteurs” omvat.

voorbeeld 6

Context: Het scherm “Mijn bedrijf 06” is getagd

Doelstelling 1
Doelstelling 2

In deze context is zebrix niet in staat om te bepalen welke van de doelen prioriteit krijgen in het geval van het scherm “My Company 06”. Het bepalende doel zal willekeurig zijn. Dit geval van conflict komt in de praktijk echter zelden voor, omdat het wijst op een gebrek aan een zinvolle omroeporganisatie. In dit geval zouden we ofwel een doelwit hebben gevonden of een van de twee bovengenoemde doelstellingen had niet mogen bestaan.

9.7 Stapsgewijze planning

Incrementele planning maakt het mogelijk om mogelijke conflicten niet langer in de vorm van een selectie, maar in de vorm van een aaneenschakeling van planning op te lossen. Zo zal een planning op een scherm van 5 pagina's in strijd zijn met een planning van 2 pagina's op het “ALLE” doelwit, waardoor 7 pagina's op het betreffende scherm worden uitgezonden.

10. "Gebruikers" sectie"

10.1 Rol

In het gedeelte “Gebruikers” kunt u zebrix-gebruikers aanmaken, hun eigenschappen (naam, e-mail, wachtwoord, taal, rol, etc.) bewerken of verwijderen.

10.2 De verschillende gebruikersrollen

Beheerder :

Beperkte gebruiker :

11. Sectie "Parameters"

11.1 Rol

De sectie “Parameters” is onderverdeeld in twee secties:

11.2 Wereldwijde Parameters

Deze instellingen zijn alleen toegankelijk voor “admin” gebruikers, deze instellingen hebben betrekking op uw klantenaccount op een globale manier (d.w.z. ze hebben een impact op alle gebruikers).

Taal

De taalinstelling op dit niveau is de standaardtaal die wordt toegepast voor alle nieuwe gebruikers die worden aangemaakt en alle schermen op uw klantenaccount zijn ingeschakeld. (Voor schermen bepaalt de taalinstelling het formaat dat wordt gebruikt voor de datum en tijd in velden van dit type.

Vergrendel de gebruiker na 3 mislukte verbindingen

Als u deze instelling activeert, na 3 pogingen om in te loggen met een verkeerd wachtwoord, wordt de betreffende gebruiker geblokkeerd voor de door u ingestelde duur. Het inschakelen van deze optie wordt aanbevolen omdat het een extra niveau van beveiliging tegen kwaadwillenden toevoegt.

Beperk de toegang volgens IP

De zebrix-interface is toegankelijk vanaf elke computer die verbonden is met het internet in de wereld. Als u een extra beveiligingsniveau wilt toevoegen, kunt u deze instelling activeren. Het zal alleen verbindingen naar de zebrix-interface toestaan vanaf uw internetverbinding. Merk op dat als uw gebruikers vanuit verschillende locaties verbinding moeten kunnen maken, het waarschijnlijk is dat u meerdere IP-adressen moet vermelden. Tip: Activeer deze instelling alleen als u precies weet wat u doet of neem contact op met het zebrix support team voor meer informatie. (support@zebrix.net)

11.3 Lokale Parameters

Deze instellingen gelden alleen voor u.

Taal

Deze instelling bepaalt de taal die u wilt gebruiken in de zebrix interface. Deze parameter is specifiek voor elke gebruiker.